2014. február 11., kedd

NAPI EGY ALMA, AZ ORVOST TÁVOL TARTJA.





Az egyik legismertebb és legértékesebb gyümölcsünk. Tudtad, hogy 1200 fajtája létezik a világon?
Nos, hazánkban is jó néhány fajtája terem. A magyar alma messze földön jó hírnek örvend értékessége és kellemes íze miatt. A benne lévő tápanyagok hosszú időn keresztül biztosítja az életfeltételeket még akkor is, ha mást nem veszünk magunkhoz. Gyógyító ereje a hideg évszakokban is biztosított.

Mit gyógyít?

Minden betegség első számú ellenszere! 
Fontos azonban, hogy ne keverjük az alma fajtákat, mert savasságuk eltér. Többet ártunk, mint használunk, ha összekeverjük.
  • hasmenésre megfőzve kiváló
  • fokozza az agyműködést
  • gyomorrontás
  • vese és máj működését segíti, szabályozza
  • ízületi bajoknál savanyú almát egyél
  • elhízott emberek is egyenek savanyú almát
  • szorulásnál édes alma nyersen lereszelve
  • vérszegénység esetén is ajánlott az édes alma
  • széklet szabályzó az este elfogyasztott sült alma
  • cukorbetegség
  • köszvényes beteg nincs a sok alma evők között
Javallatok:

Almakúra: 
Keveset mozgó emberek évente többször tartsanak almakúrát, hogy szervezetét megtisztítsa a mérgektől és lerakódásoktól. Ha többször végezzük (mondjuk 1-2 havonta), elég 6 napon át 1,5-2 kg almát megenni. Fontos: csak étkezés előtt és legalább 1 órával fogyasszuk! Semmi mással ne keverjük, de még más gyümölccsel se. Oka, az erjedési folyamat miatt beinduló alkoholképződés erős savasodást okozhat a szervezetben. 

Almasavó: 
Angolkór, hurutos köhögés, garat, légcső, tüdő izgalmainál, emésztési zavaroknál, gyomor, bél, májbajnál, valamint vérszegénységnél, lázzal járó betegségnél kiválóan alkalmazható. 
Készítése: 
Egyenlő részben összeöntünk almabort, tejet, vizet és lassan felmelegítjük, de nem forraljuk. Túró szerű anyag képződik, melyet szitán megszűrünk. A szüredék az almasavó. Fogyasztása egyénenként változik, de napi 1-2 evőkanállal fogyasszanak belőle. Vigyázat: ha hasmenést, vagy gyomornyomást észlel azonnal hagyja abba a kúrát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése